Föredrag om:

Karibiska pärlor

 

 Leif-Owe "Hubbe" Hubertsson - trippelvinnare i TVs Kvitt eller dubbelt i ämnet VÄSTINDIEN - tar oss med på en låtsasresa till både kända och okända öar i Karibiska havet.

 

/leif-owe-kopia.jpg

  Med hjälp av färgbilder och musik blandar Hubbe fakta om de olika öarna med egna upplevelser. Han berättar om dagens Västindien, som är en brokig blandning av kolonier och självständiga lilleputt-stater. Han tar också upp förändringar som ägt rum i lyxkryssarnas kölvatten.

   En väsentlig del av föredraget handlar om fascinerande Saint Barthélemy - ön som en gång var svensk!

 

/048a.jpg

 Ett av våra trevliga gäng på väg till cocktailparty och rundvandring i Gustavias fina stadshus.

 

Titel            KARIBISKA  PÄRLOR

Tidsåtgång   C.a 1 tim. (kan varieras)

Arvode         2.300:- (+ resa)

AV.mat.        Digitala färgbilder + musik (CD-spelare och steeldrum)

Tel.               0454 91333    (mobil 072 5259333)

 

BAKGRUND

Leif-Owe Hubertson blev redan i tidig skolålder intresserad av de västindiska öarna. Främsta orsaken var att Sverige en gång haft en koloni här - ön Saint Barthélemy! Första resan gjorde han redan i mitten av 1960-talet, då han liftade med en oljetanker tvärs över Atlanten. Han fick Västindien i blodet och sedan har det bara rullat vidare . . .

1973 deltog han i TVs Nya 10 000-kronorsfrågan, där han blev "Hubbe" med hela svenska folket. I 1981 års upplaga av Kvitt eller Dubbelt utmanades han av Anders Magnusson från Jönköping. Efter en jämn kamp behöll Hubbe mästartiteln. 1989 var det dags igen. Då var utmanaren ingen mindre än egne sonen Marcus, som visade enastående kunskaper och inte gav sig förrän efter utslagsfrågor.

I 18 år har Hubbe drivit en egen resebyrå - Hubbes Västindien - med exklusiva resor till exotiska öar i Karibiska havet. Under denna tid har han skaffat ett digert bildmaterial; något som tydligt visar sig i den nya föredragsversionen.

Hubbe har skrivit fyra böcker om övärlden. Den senaste, Karibiska Pärlor, handlar till stor del om den forna svenska kolonin St Barthélemy och kringliggande öar.

/x006z-1.jpg

 

Det mest typiska musikinstrumentet för Västindien är steeldrum eller steelpan (ung.= bensinfatstrumma).

Hubbe berättar om - och spelar på - detta unika instrument i sitt föredrag.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)